Tips:

 

Op dit gedeelte van de site vind je tips voor het bouwen van een burton, maar sommige tips zijn ook handig bij het opknappen van een eend. Nu staan er nog niet veel tips op maar waarschijnlijk volgen er snel meer. Je kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen als je ook een handige tip hebt. Ik zet deze er graag bij!

 

Tip 1: lospersen remcilinders

Deze tip is voor het loshalen van de remcilinders van de voorrem. Als je een eend hebt van na 1982 heeft deze schijfremmen voor. Voor de remcilinders zijn revisiesets tekoop. Om deze te monteren moeten de cilinders uit de behuizing, dit gaat soms behoorlijk lastig. Als je in de aansluiting van de remleiding een smeernippel draait kan je met een vet spuit de cilinders er uit persen. (Wel oppassen het schroefdraad is niet zo stevig dus niet te vast draaien!) Dit gaat behoorlijk makkelijk. Succes.

 

Tip 2: Losmaken speciale bouten

Voor het losmaken van de moeren bij de spoorstangen heb je een speciale sleutel nodig. Deze is makkelijk zelf te maken van een oude dop.

Slijp een plaatje metaal op maat en maak een sleuf in de dop. Sla het metalen plaatje strak in de sleuf en je hebt een handige tool er bij.